Osobnosti
Sylvie Weinstocková
Sylvia byla původně učitelka, ale už 30 let je známá jako královna dortů. Její cukrárna v New Yorku ročně upeče kolem tisíce luxusních dortů. Ty míří na královské dvory, do prezidentských paláců či luxusních rezidencí celebrit.
Zlom v její kariéře přišel během jejího působení v cukrárně Williama Greenberga na Manhattanu. Její dort zaujal majitelé největší cateringové společnosti v New Yorku. Brzy mohla rozjet vlastní podnikání.
Proč jsou její dorty tak výjimečné?
Každý kus je vyroben ze špičkových surovin a na základě individuálního přání zákazníka.
Nejdříve si připraví skicu dortu, kterou poté ladí dle konkrétního přání. Každé patro dortu má odlišné složení - je na výběr z více příchutí.
Sama cukrářka má nejraději z variant citronový krém s malinami, červený pomeranč s karamelem nebo vanilkový krém s pistáciemi.
Ceny dortů se pohybují v řádu tisíců dolarů, ovšem pro větší události nejsou výjimkou promyšlené dortové kreace za 50 a více tisíc dolarů (cca jeden milion korun).
Zdroj: http://ona.idnes.cz/dorty-sylvie-weinstock-0sj-/recepty.aspx?c=A120919_151356_recepty_job
Karolína Kocincová
Kuchařská olympiáda
Světová gastronomická scéna dosáhla v tyto dny svého absolutního vrcholu zažehnutím plamene v německém Erfurtu na znamení zahájení 23. ročníku kulinární olympiády. Týmy ze všech kontinentů na posvátné olympijské půdě předvedou vrcholové kuchařské a cukrářské umění, jehož prostřednictvím budou moci diváci spatřit vrchol kulinárních disciplín i vývoj v posunu technologického a tvůrčího umu nejlepších interpretů gastronomického odvětví světa. Erfurtské olympiády, pořádané tradičně na německé půdě, se zúčastní i český regionální tým Bidvest, jehož součástí je vrchní cukrářka hotelu Kempinski Hybernská Prague Karolína Kocincová, o jejíž olympijské roli se s námi podělil hotelový management.
Vedení hotelu Kempinski Hybernská Prague rozhodlo, že jeho oceňovaná vrchní cukrářka, Karolína Kocincová, byla zvolena jedním z pěti členů českého reprezentačního týmu, který se zúčastní IKA – Kuchařské olympiády 2012 v německém Erfurtu.
Český zkušený tým Bidvest Gastro (dříve „Nowaco”) se skládá ze čtyř kuchařů a jedné cukrářky, jíž je právě Karolína Kocincová, která bude tým reprezentovat v kategorii „Patisserie”.
Slečna Kocincová bude mít na starost tvorbu pěti druhů dezertů. Podrobný popis většiny z nich je přísně utajen až do doby konání soutěže, ale již nyní je však známo, že jedním z
úkolů bude vytvořit 70 cm vysokou sochu z karamelu. Socha musí být minimálně 60 cm vysoká a bude obsahovat různé druhy karamelu (foukaný, modelovaný, tažený a odlévaný karamel).